top of page

Campagne Jongerenraad landelijke verkiezingen

Onlangs ontstond bij ons het idee dat er verkiezingen in aantocht zijn. De vraag rees of we hier iets mee wilden doen, en zo ja, wat dan precies? Er zijn tal van ideeën geopperd, maar het idee dat ons het meest aansprak, was het organiseren van een verkiezingsmarkt.


Dit idee sprak ons aan omdat we hiermee laagdrempelige bijeenkomsten kunnen organiseren om zowel jonge als oudere kiezers te informeren. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat meer mensen gaan stemmen, want elke stem telt!

beeld tweedekamer.nl

Hoewel het idee nog in de kinderschoenen staat, zijn enkele zaken al duidelijk geworden. We streven ernaar om de verkiezingsmarkt te houden op een centrale locatie in Rhenen, in aanloop tot de verkiezingen. Bovendien willen we ons inzetten om landelijke politici naar de markt te halen. Hoewel de exacte locatie nog niet definitief is vastgesteld, denken we eraan om het op het Henk Deysplein te organiseren.


Om de markt aantrekkelijk te maken, overwegen we de aanwezigheid van foodtrucks en liveoptredens van bekende Rhenenaren. Daarnaast plannen we diverse quizzen en voorlichtingen om te benadrukken waarom stemmen zo belangrijk is.

Kortom er is nog veel onzeker en we hebben nog veel te doen als jongerenraad, maar we kijken er al heel erg naar uit om kiezers van jong tot oud te informeren en inspireren om te stemmen.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page